2
Easykit

Is dit de snelste manier om duizenden euro's uit te sparen op je bouw?

Hoezo de jeugd heeft twee linkerhanden? Steeds meer (ver)bouwende jongeren bewijzen het tegendeel. Zelfbouwpakketten en -cursussen zijn populairder dan ooit. Er valt dan ook heel wat geld te winnen voor de bouwheer. Hoeveel precies? Dat vroeg de bouwsite Livios aan zelfbouwfirma Easykit.

Bij Easykit is de trend al lang duidelijk. Zij bieden zelfbouwpakketten aan voor elektriciteit, verwarming, ventilatie en sanitair. "Op een nieuwbouw of grondige renovatie kan je tot 50 % besparen op de installatie van je technieken. Goed voor zo'n 20.000 euro", zegt Roel Van den Eynde, marketingmanager bij Easykit. "Vooral bij renovaties is het besparingspotentieel enorm."

Kosten drukken

Die besparing is vooral welkom voor de jonge generatie (ver)bouwers. Dure grond- en materiaalprijzen en strenge energie-eisen doen de bouwkost zienderogen stijgen. Bij gebrek aan budget moeten ze wel op zoek naar alternatieven. "Vijftien jaar geleden waren onze klanten gemiddeld 45 à 50 jaar oud. De typische Roger, zeg maar. Vandaag is deze groep nog fors aanwezig, maar zijn het vooral twintigers en dertigers die zorgen voor de sterke stijging onder de zelfbouwers. Zij kopen vaak hun eerste te renoveren te woning en zoeken een manier om de kosten te drukken."

Totaalbegeleiding

Het idee achter zelfbouwpakketten is simpel. Je koopt bijvoorbeeld een pakket om zelf je elektriciteitskast in elkaar te steken. Al het materiaal is aanwezig, jij moet enkel nog voor het juiste gereedschap zorgen. Met de bijgevoegde instructies steek je zelf alles in elkaar. Een erkend technicus van de zelfbouwfirma komt je installatie opstarten, controleren en achteraf ook onderhouden.

"We kijken niet de hele tijd mee over je schouder, maar je krijgt wel een totaalbegeleiding", legt Van den Eynde uit. "We zien dat veel mensen proberen te besparen door online of in de groothandel op zoek te gaan naar de laagste prijzen. Maar achteraf missen ze dan toch de nodige hulp en kloppen ze bij ons aan."

2
Easykit

Wil jij ook besparen?

Wist je dat op Livios heel wat klussen online staan? Zowel voor de beginnende klusser als voor de volleerde handige harry? Kijk alvast naar de klussen voor:
- Sanitair en water
- Verwarming
- Elektriciteit
- Ventilatie

Ben jij een fervent zelfbouwer? Of heb je net je eerste zelfbouwproject achter de rug? Livios wil graag meer horen over jouw ervaringen. Mail naar redactie@livios.be en vertel jouw verhaal!

Lees meer