3 Vital van Franke. Vanaf 410,19 euro.
Franke Vital van Franke. Vanaf 410,19 euro.

Kranen die water filteren in trek: bespaar tot 400 euro én 500 plastic flessen per jaar

Overschakelen naar kraantjeswater kan een gezin zo’n 400 euro per jaar besparen én 500 plastic flesjes minder op de afvalberg. Geen wonder dat keukenkranen die het water filteren in de lift zitten.

Het is een hot topic de laatste maanden: hoe dringen we de afvalberg terug? Een van dé pijnpunten is het gebruik van plastic flessen, want voor de productie van één liter mineraalwater is er zeven liter water nodig.

Een makkelijke manier om geen waterflessen meer te kopen, is overschakelen naar kraantjeswater. Steeds meer fabrikanten hebben kranen in hun gamma die het water zuiveren. Grohe behoorde met Blue tot de pioniers, Aqualex heeft wellicht de meest stijlvolle in haar gamma en nu lanceert Franke een model zonder aparte filterinstallatie.

De filters halen allerlei kleine elementjes uit het water en dat zorgt voor een puurdere smaak. Bij de meeste kranen kun je ook kiezen voor gekoeld en bruisend water.

3 Blue van Grohe. Richtprijs: 999 euro (duokraan, met starterkit) op bol.com
Grohe Blue van Grohe. Richtprijs: 999 euro (duokraan, met starterkit) op bol.com
3 Twint Touch Pad van Aqualex. Richtprijs: 2.200 euro (incl. plaatsing).
Aqualex Twint Touch Pad van Aqualex. Richtprijs: 2.200 euro (incl. plaatsing).

39 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • dol de peeze

    Voor 999 koop ik 10 jaar lang flessenwater. Ze zal wel geen 10 jaar mee gaan zeker? Dus waar is die 400 euro per jaar? En waarom is filteren zo hard nodig? Moet de waterleverancier dat niet doen zodat het drinkbaar is? Zijn toch maar rare dingen hier in dit artikel?

  • Rik Hofman

    puur geldverspilling dat filteren.

Lees meer