6 .
Who Cares?! .

Krijgt Notre-Dame straks het meest exclusieve dakappartement ter wereld?

De Franse president Macron wil een architectuurwedstrijd uitschrijven om de afgebrande toren van de Notre-Dame van Parijs te vervangen. Heel wat ontwerpers wachten die niet af om nu al de meest uiteenlopende voorstellen te lanceren. Geen idee is daarbij te gek. Een daarvan heet Quasimodo’s Penthouse en moet het meest exclusieve dakappartement ter wereld worden.

De bedenkers van het Oostenrijkse designbureau Who Cares?! willen Quasimodo een optrekje geven dat past bij zijn wereldberoemde status. Concreet betekent dit dat zijn donkere muffe zolder van weleer vervangen wordt door een woning van zo’n 750 vierkante meter met veel lichtinval, luxe en zelfs een binnenzwembad. Buiten worden twee daktuinen aangelegd met een fabelachtig uitzicht op de stad én een landingsplek voor een helikopter.

(lees verder onder de foto’s)

6 .
Who Cares?! .
6 .
Who Cares?! .
6 .
Who Cares?! .

Eerder dan hun plan concreet uit te voeren, willen ze bij Who Cares?! vooral anderen aanzetten om out of the box te denken bij de nieuwe invulling die het da van de kathedraal moet krijgen.

6 .
Who Cares?! .
6 .
Who Cares?! .

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer