4 .
ZHdK .

Laatste project Le Corbusier opnieuw open voor publiek

Architectuurliefhebbers die deze zomer Zürich passeren, moeten zeker eens halt houden in Pavilion Le Corbusier. Het allerlaatste werk van de wereldberoemde architect is na een renovatie van anderhalf jaar opnieuw open voor het publiek.

Het 600 m² grote gebouw werd in 1967 opgetrokken en was zijn tijd ver vooruit  door de manier waarop glas en staal gecombineerd werden. Met prefabelementen, de aandacht voor circulatie en dakterrassen draagt het duidelijk de stempel van Le Corbusier. In Pavilion kun je ook een aantal van zijn meubels ontdekken.

4 .
ZHdK .
4 .
ZHdK .
4 .
ZHdK .

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Louis Bouduin

    Hoe zeggen ze dat: vaak nageaapt maar nooit geëvenaard. Zo is het maar net en kun je haarfijn te weten komen waarom sommige mensen het hebben en zijn wat ze zijn. Zeer mooi. Vroeger zou je zeggen: met zijn allen daarheen, maar laten we daar toch maar voorzichtig mee zijn en misschien genoegen nemen met een paar prachtige foto's in deze krant en onze fantasie.

  • pol van de velde

    En als je de trap bekijkt zie je de treden zowel langs onder als langs boven al naargelang hoe je het bekijkt.

Lees meer