3 De gemiddelde oppervlakte van de woningen bedraagt 180 m2, ideaal voor jonge gezinnen.
Bistierland De gemiddelde oppervlakte van de woningen bedraagt 180 m2, ideaal voor jonge gezinnen.

Levenslang wonen in het groen

Levenslang wonen in het groen, en toch dicht bij de dorpskern: dat kan in een woning of appartement van Bistierland. Het paradepaardje van hun gelijknamige woonproject is de huislift. Op je oude dag maakt die je leven een stuk makkelijker. Tot het zover is, gebruik je de liftkoker als bergruimte. Eenmaal de noodzaak zich opdringt, kan je de lift zonder veel moeite monteren. Zo woon je in Bistierland comfortabel tijdens elke levensfase.

Het grootste voordeel van het Bistierland is zijn ligging: pal tegen natuurdomein De Gavers. “Je woont er midden in het groen, maar vlak bij de dorpskernen van Harelbeke en Deerlijk”, zegt commercieel verantwoordelijke Stefan Wattez. “Je vindt supermarkten, banken en bushaltes op wandel- en fietsafstand van je woning. Ook de E17 en het station van Harelbeke liggen maar een paar kilometer verderop. Dagje shoppen? Op tien minuten ben je met de auto in het centrum van Kortrijk. En kinderen kunnen hun hele schoolcarrière in de buurt doorlopen: van kleuterklas tot universiteit.”

Geen twee hetzelfde

Wat Bistierland zo speciaal maakt? Van de ruim tweehonderd woningen zijn er geen twee hetzelfde. “Zowel de buitenkant als de indeling van elke woning is uniek”, zegt Stefan. “Door die diversiteit creëren we voor al onze klanten een heel leuke woon- en leefomgeving. Daarom vind je in het project een mix van jong en oud: 80% van de bewoners bestaat uit jonge gezinnen, ongeveer 20% is een dagje ouder. Veel jonge gezinnen kloppen ook bij ons aan omwille van de bewoonbare oppervlakte. Die bedraagt gemiddeld 180 m², zonder dat we de grote woonzolder meetellen. En dat allemaal voor een betaalbare prijs.”

3 De inrichting van je woning of appartement kies je met hulp van een projectleider van Bistierland. Die waakt ook over budget en timing.
Bistierland De inrichting van je woning of appartement kies je met hulp van een projectleider van Bistierland. Die waakt ook over budget en timing.

Richt zelf je woning in

Voor de inrichting heb je zelf de touwtjes in handen, zegt Stefan. “Na je aankoop krijg je een projectleider toegewezen. Die helpt je om de juiste keuzes te maken. Jij kiest in de toonzalen je badkamer, vloer, radiatoren en al de rest. Wij zorgen voor de planning, plaatsing en afwerking van je woning en houden je budget in de gaten. Omdat we de eenheid van het project willen bewaren, kan je aan de architectuur, de aanleg van je voortuin en oprit en aan je brievenbus wel niets veranderen.”

Kies het aantal slaapkamers

Hoe ziet zo’n woning er dan uit? “De meeste bestaan uit drie slaapkamers en één badkamer”, zegt Stefan. “Maar je kan ook combineren met vier slaapkamers of twee badkamers. De woonzolder krijg je er altijd bovenop. In onze doorkijkappartementen creëren we grote leefeenheden met een optimale lichtinval. Ze hebben meestal twee slaapkamers en één of twee badkamers. Maar ook drie slaapkamers en twee badkamers is een optie. Bovendien zijn we erg flexibel: heb je geen extra badkamer nodig? Dan maken we daar bijvoorbeeld een dressing van. Zo gebeurt alles op jouw maat.”

3 In de doorkijkappartementen worden grote leefruimtes met een optimale lichtinval gecreëerd.
Bistierland In de doorkijkappartementen worden grote leefruimtes met een optimale lichtinval gecreëerd.

Levenslang, flexibel en energiezuinig

In Bistierland woon je niet alleen levenslang en flexibel maar ook energiezuinig. “Dankzij onze bouwtechnieken, isolatie- en andere materialen bedraagt het gemiddelde E-peil van onze woningen E45,” zegt Stefan. “Afhankelijk van het aantal zonnepanelen of het ventilatiesysteem dat je plaatst, kan je je E-peil verlagen tot E30 of zelfs E20. Zo verlaag je bovendien je kadastraal inkomen. Onze appartementen van Westoever in Harelbeke voldoen aan dezelfde kwaliteitsnormen.”

Interesse in een bezoekje? Tijdens Nieuwbouwzondag op 28 april kan dat: de kijkwoning vind je in Bistierland 21, het kijkappartement in Harpstraat 1, beide in Harelbeke. Het kijkappartement van Westoever kan je bezoeken in de Tweebruggenstraat 68 aan de nieuwe sluis van de Leie, eveneens in Harelbeke.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer