9 .
Andrew Trotter .

Lokale tradities van Apulië maken van deze nieuwbouw een pareltje

We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa in het Italiaanse Apulië.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Witgekalkte huizen zijn typisch voor Apulië, ook wel bekend als Puglia, de streek in het zuidoosten van Italië met Bari en Lecce als grootste steden. Samen met dikke muren en niet al te grote en niet al te veel ramen bewijst de muurbepleistering al eeuwenlang zijn nut om de hitte buiten te houden.

(lees verder onder de foto’s)

9 .
Andrew Trotter .
9 .
Andrew Trotter .
9 .
Andrew Trotter .

Voor architect Andrew Trotter lag het dan ook voor de hand dat hij die elementen zou verwerken in deze nieuwbouwvilla. Ook binnen hield hij lokale tradities in stand door gebruik te maken van plaatselijk gesteente en hier en daar een gebogen plafond.

(lees verder onder de foto’s)

9 .
Andrew Trotter .
9 .
Andrew Trotter .
9 .
Andrew Trotter .

Trotter wilde bovendien geen protserige villa – dit is een van de armste regio’s van het land – en hield de kamers bescheiden qua oppervlakte. Door op de juiste plaatsen ramen te installeren, zijn er wel overal connecties met het zwembad en de buitenkeuken en ontstaan er verschillende fraaie vergezichten op het domein van 1 hectare vol olijf- en amandelbomen. Op dagen met een hemelsblauwe lucht zie je vanop het dakterras zelfs de zee die 7 km verderop ligt.

9 .
Andrew Trotter .
9 .
Andrew Trotter .

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer