BELGA

Meeste woningen in jaren verkocht vorig jaar

In het Vlaamse Gewest zijn vorig jaar iets minder dan 100.000 woningen verkocht. Dat is een stijging van 22 procent tegenover een jaar eerder en het hoogste aantal sinds 2010, meldt Statistiek Vlaanderen woensdag. 

In iets minder dan de helft van de verkochte woningen ging het om gesloten en halfopen bebouwingen, appartementen waren goed voor 27 procent van de verkopen. 

Vooral rond Antwerpen

Vooral rond Antwerpen werden veel woningen verkocht: bijna 9.700 of 3,6 procent van de woningvoorraad. Maar ook aan de kust en in sommige gemeenten grenzend aan Wallonië wisselden veel woningen van eigenaar.

Nog volgens Statistiek Vlaanderen was de mediaanprijs van de verkochte woonhuizen in het Vlaamse Gewest vorig jaar 262.500 euro. Bij woonhuizen in gesloten of halfopen bebouwing ging het om 240.000 euro, bij woonhuizen in open bebouwing om 330.000 euro. De mediaanprijs van appartementen lag op 195.000 euro.

Prijzen gestegen

Vergeleken met 2018 is de mediaanprijs van gesloten en halfopen bebouwingen daarmee met 6,2 procent gestegen. Voor open bebouwingen gaat het om een prijsstijging van 3,5 procent, en bij appartementen van 5,4 procent. 

Het duurst in Sint-Martens-Latem en Knokke-Heist

Een woonhuis was in 2019 het duurst in Sint-Martens-Latem en Knokke-Heist, waar de mediaanprijs 500.000 euro bedroeg. In de provincie Limburg en de Westhoek lag de mediaanprijs van een woonhuis in de meeste gemeenten lager dan 250.000 euro.

Lees ook: 

Coronavirus tast vastgoed aan: gemiddeld huis riskeert tot 26.000 euro aan waarde te verliezen (+)

Corona besmet markt tweede verblijf (nog) niet: “Situatie niet te vergelijken met financiële crisis van 2008" (+)

22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • michiel desender

    Fonske Beys, wij werken veel met een vast commissieloon ongeacht de prijs. Welkom in de makelaarswereld waar u volgens mij geen spaander van kent

  • Chris Dupont

    De afbetaling van een huis in dit land is er afgelopen jaren alleen maar goedkoper op geworden, ondanks de 'gestegen' prijs. Het is niet alleen de prijs die telt, de intresten die je moet betalen belopen nauwelijks 1%. Toen ik begon, was dat 8%. Ik heb 'gestegen' prijs onder aanhalingstekens gezet. Een huis is thans geïsoleerd, heeft voldoende elektrische voorzieningen en geïnstalleerde keuken en badkamer. 30 jaar geleden niet. Het is een comfortabeler huis nu.

Lees meer