6 .
Verne .

Muffe studio aan zee wordt prachtige penthouse met riante terrassen

Ilse en Philip hadden genoeg aan de kleine ruimte van een muffe studio om er een groots tweede verblijf in te richten. De twee terrassen van samen 100 m² en het designinterieur maken er een luxueuze penthouse van zoals je er niet veel vindt aan de kust. De fraaie strandcabine maakt het vakantiegevoel compleet.

“We gooiden alles eruit en begonnen vanaf nul een andere indeling te ontwerpen. We maakten een schaalmodel van de penthouse en knipten alle meubels uit. Daar schoven we mee tot we de perfecte match hadden gevonden. We moesten natuurlijk keuzes maken op een oppervlakte van 40 m²”, vertelt zoon Henri-Charles.

(lees verder onder de foto’s)

6 .
Verne .
6 .
Verne .
6 .
Verne .

“Zo wilden we absoluut een apart toilet en dat ging ten koste van een iets grotere leefruimte. En omdat we, om hier als gezin te kunnen verblijven, vier in plaats van de vroegere twee slaapplekken nodig hadden, konden we niet anders dan ze heel compact houden.”

(lees verder onder de foto’s)

6 .
Verne .
6 .
Verne .

De meeste tijd brengt het gezin buiten door, op een van de twee opvallend ruime terrassen of op het strand waar ze een cabine huren. Al die plekjes zijn met evenveel gevoel ingericht als de studio en voelen aan als extra woonkamers.

Benieuwd naar de slimme oplossingen om een beperkte oppervlakte maximaal te benutten, zin om hier zelf op vakantie te komen of op zoek naar meer inspiratie voor je eigen terras? Het volledige artikel staat vandaag in de weekendkrant.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Luc Gorrebeeck

    Nu nog mooi weer en t’is in orde !

  • Tina Colpaert

    Heel erg mooi en tof gedaan met een beetje arbeid en fantasie (maar dat ontbreekt de meeste mensen) kom je al heel ver!

Lees meer