Cohousing Vinderhoute
www.samenhuizen.be Cohousing Vinderhoute

Samenhuizen in de lift: aantal in 10 jaar verdubbeld

Gemeenschappelijk wonen of samenhuizen zit duidelijk in de lift. Het aantal woongemeenschappen in Vlaanderen en Brussel is de laatste tien jaar verdubbeld. Vandaag zijn er al meer dan 130 gemeenschappen. De grootte van de projecten varieert tussen de 3 en 25 wooneenheden. Komend weekend kun je er alles over ontdekken tijdens de Samenhuizendag.

Bij de inventaris die Samenhuizen vzw opstelde, werden de projecten meegeteld van het type cohousing, cowonen en kangoeroewonen. De teller staat inmiddels op 133 woongemeenschappen waarin meer dan 1.282 woningen gevestigd zijn. De provincie Oost-Vlaanderen is de koploper met meer dan 40 projecten op haar grondgebied.

Of samenhuizen ook iets voor jou is, kun je komend weekend ontdekken. In Vlaanderen en Brussel stellen meer dan 20 woongemeenschappen hun deuren open, waaronder opstartende initiatieven, ervaren rotten in het samenhuizenvak en twee kersvers bewoonde projecten. Er zijn ook infosessies. Het volledige programma staat hier. Voor sommige activiteiten is inschrijven noodzakelijk.

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Eric De landtsheer

    Omdat het moet, om nog te kunnen wonen, niet omdat het de wens is

  • Rene Dannau

    ze bedoelen samenhokken en elkanders vrouwen pakken.

Lees meer