Cohousing Vinderhoute
www.samenhuizen.be Cohousing Vinderhoute

Samenhuizen in de lift: aantal in 10 jaar verdubbeld

Gemeenschappelijk wonen of samenhuizen zit duidelijk in de lift. Het aantal woongemeenschappen in Vlaanderen en Brussel is de laatste tien jaar verdubbeld. Vandaag zijn er al meer dan 130 gemeenschappen. De grootte van de projecten varieert tussen de 3 en 25 wooneenheden. Komend weekend kun je er alles over ontdekken tijdens de Samenhuizendag.

Bij de inventaris die Samenhuizen vzw opstelde, werden de projecten meegeteld van het type cohousing, cowonen en kangoeroewonen. De teller staat inmiddels op 133 woongemeenschappen waarin meer dan 1.282 woningen gevestigd zijn. De provincie Oost-Vlaanderen is de koploper met meer dan 40 projecten op haar grondgebied.

Of samenhuizen ook iets voor jou is, kun je komend weekend ontdekken. In Vlaanderen en Brussel stellen meer dan 20 woongemeenschappen hun deuren open, waaronder opstartende initiatieven, ervaren rotten in het samenhuizenvak en twee kersvers bewoonde projecten. Er zijn ook infosessies. Het volledige programma staat hier. Voor sommige activiteiten is inschrijven noodzakelijk.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer