3 Mobiscore
RV Mobiscore

Exclusief voor abonnees

Scoort de Mobiscore ondermaats?

Een ‘Mobiscore voor elk huis’: veel punten scoort de overheid er nog niet  mee. Een slechte score voor pakweg cultuur, terwijl het cc in de achtertuin ligt. Of goede punten voor de nabijheid van een station, waar maar zeven treinen per dag stoppen. Staat de Mobiscore wel op punt?

Mogelijk surfte u, nieuwsgierig naar de score van uw eigen woning, ook al naar mobiscore.be. Een score van 1 op 10 geeft sinds vandaag voor elke Vlaamse woning weer hoe goed het openbaar vervoer en winkels, maar ook voorzieningen voor onderwijs, ontspanning, sport en cultuur, gezondheid en zorg, te voet of met de fiets bereikbaar zijn. Het resultaat stelt velen echter teleur, zo blijkt. Algemene teneur: de Mobiscore is te negatief, en rammelt.

3 Mobiscore - vergelijking Brusselsesteenweg Kobbegem versus Mediaplein Antwerpen
RV Mobiscore - vergelijking Brusselsesteenweg Kobbegem versus Mediaplein Antwerpen

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

104 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marc Weydeveldt

    Keuze woonst = keuze voor-en nadelen verbonden aan die locatie. Mobiscore gaat uit van enkele arbitraire criteria, die (meestal) niet doorslaggevend zijn voor het maken van de keuze voor de locatie van de woning ... Leefomgeving, leefkwaliteit, luchtkwaliteit etc zijn ook zeer belangrijk! Politici mogen ook dit signaal van de burger nu niet naast zich neerleggen Ze zijn gewaarschuwd. Fiscaliteit op basis van Mobiscore zou dé druppel zijn die de overvolle emmer definitief doet overlopen.

  • viviane van oosterwijck

    Goed gezegd Rita Vermeulen

Lees meer