.
RV .

Sloop- en heropbouwpremie verlengd tot eind 2020

 De Vlaamse regering besliste om de sloop- en heropbouwpremie te verlengen tot eind 2020. De premie, die7.500 euro bedraagt, liep normaal af op 31 oktober.

De premie  kan enkel aangevraagd worden door natuurlijke personen, uiterlijk binnen de drie maanden na de aanvraag voor de omgevingsvergunning voor sloop- en heropbouw. Je hoeft dus niet te wachten op de ontvangst van de effectieve vergunning om je slooppremie aan te vragen.

Eerder versoepelde de overheid de voorwaarden omdat ze voor veel verbouwers te streng of te onduidelijk waren. Ze heeft 15 miljoen euro voorzien voor in totaal 2.000 premies. Eind september waren er minder dan 1.500 aanvragen binnen. De Vlaamse regering wil met de premie duurzame vervangbouw stimuleren buiten de 13 kernsteden. Alle nodige info kun je hier vinden.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • dirk de vreese

    ik heb die premie gekregen wat nog altijd 30.000 € verschil is als zou de bouw aan 6% zijn . De strengere normen epb premieaanvragen zoeken naar aannemer maakte dat ik binnen de 2 jaar nog niet daar kon wonen wat me nog eens een boete van 15.000 € opleverde van de registratie. Groen dak, zonnepanelen en andere milieuvriendelijke investeringen kan ik wel vergeten , en wat was het doel van deze premies ? tip wacht even tot 2021 dan is t 6% en spaar je veel uit

  • dirk de vreese

    heb het gedaan , btw verschil is toch meer dan 30.000 € en door aanvraag premie epb en al het verdere administratieve geleuter en gezoek naar aannemer niet binnen de 2 jaar daar kunnen gaan wonen wat me nog eens 15.000 € boete oplevert van de registratie. wacht liever nog tot 2021 dan is dit voor iedereen 6 % . groene milieuvriendelijke inspanningen zoals zonnepanelen en groen dak kan ik niet meer doen wegens te kostelijk. En wat was het doel alweer van die premie ?

Lees meer