7 .
ARKITEKTVÆRELSET .

Strenge bouwregels vormden hier geen bezwaar voor toparchitectuur

We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf in te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke week een waanzinnige woning. Deze week is dat een moderne chalet in Noorwegen.

Het eerste waar je op let als je dit huis ziet, is de fantastische omgeving. De chalet is gebouwd op een Noorse berg met guur weer, een harde wind en vooral ook lawinegevaar. Het was een uitdaging voor de architecten om een huis te bouwen dat daar tegen bestand was en daarbij moesten ze ook nog eens rekening houden met strenge bouwregels. Die lieten enkel een saai ontwerp toe, maar dat was buiten de creativiteit van de architecten gerekend.

(lees verder onder de foto’s)

7 .
ARKITEKTVÆRELSET .
7 .
ARKITEKTVÆRELSET .
7 .
ARKITEKTVÆRELSET .

Door de dennenhouten gevelbekleding diagonaal te nagelen en ramen met grillige vormen te plaatsen kreeg de chalet een heel moderne uitstraling. Het weglaten van een simpel element als dakgoten en regenpijpen zorgt dan weer voor een veel strakkere aanblik. Met hoekramen en schuifvensters wordt de natuur maximaal naar binnen getrokken. Voor een perfecte harmonie zijn ook de kleuren van het interieur afgestemd op de omgeving.

7 .
ARKITEKTVÆRELSET .
7 .
ARKITEKTVÆRELSET .
7 .
ARKITEKTVÆRELSET .

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Chris Deckers

    En waarom zou een diagonaal getimmerde plank méér moeten kosten dan 1 die je horizontaal of vertikaal vastmaakt? Er zitten enkel rechthoekige ramen en deuren in, niks speciaal dus. Het is mooi ogend en lijkt designer-achtig maar daarom hoeft de werkelijke kostprijs niet hoger te zijn. Tenzij je je archtitect 10x meer gaat betalen voor schuine lijnen natuurlijk. De bekwaamste architect haalt op alle vlakken juist het meeste uit het beperkste budget.

  • Tom Edelweiss

    Mooi. Bij ons was dit al 3 keer afgekeurd. Als je hier 2 stenen op elkaar wil zetten heb je al een probleem. Maar goed, de ene overheid wil economie bevorderen, de andere overheid wil economie fnuiken. Zo merkt men een groot verschil zelfs tussen België en Nederland, al liggen ze vlak naast elkaar.

Lees meer