14
Architectenwoning

Te koop: vijf huizen die symbool staan als stijlicoon voor vijf verschillende decennia

Pas als je naar het verleden kijkt, valt op hoe sommige uitgesproken bouwstijlen in een bepaalde periode thuishoren. Deze vijf huizen die te koop staan, zijn stuk voor stuk stijliconen van de jaren vijftig tot aan de eeuwwisseling.

De jaren vijftig

14
Architectenwoning

Dit huis in Turnhout wordt niet toevallig Sequoia House genoemd. Het ontwerp van architect Eugène Wauters ligt verscholen in het groen en is duidelijk beïnvloed door de Californische stijl van de jaren vijftig.

14
Architectenwoning

Prijs: 398.000 euro. Info: www.hillewaere.be en www.architectenwoning.be

De jaren zestig

14
Immodôme

Architect Marc Dessauvage schonk de omgeving van Brasschaat in 1964 een woning die bestaat uit een prachtige mix tussen abstract en brutalisme. Het organische evolueert geleidelijk aan naar een strakkere geometrie.

14
Immodôme

Prijs: 625.000 euro. Info: www.immodome.be

De jaren zeventig

14
Immodôme

Deze villa in Schilde is van de hand van architect Paul De Roo. Hij koos voor veel bruut beton en zichtbare baksteen. Het interieur heeft veel gezellige hoekjes en kantjes. Geen standaard indeling, wel een grondplan dat met veel vernuft is uitgedacht.

14
Immodôme

Prijs: 598.000 euro. Info: www.immodome.be

14
Immodôme

De jaren tachtig

14
Architectenwoning

Dit duplexappartement in Haaltert van architect Tony De Winter is zuivere eighties retro en heeft ook opvallende internationale invloeden vanuit Bauhaus en Memphis.

14
Architectenwoning

Prijs: 210.000 euro (appartement). Info: www.architectenwoning.be

De jaren negentig

14
Architectenwoning

Dit is een spectaculair bouwwerk in Ramsel, in een uniek jaren ’90 futurisme. Naast de gigantische open ruimtes vallen de vele elliptische perspectieven op. De vernuftige glasconstructies voor een ongeëvenaarde instroom van mooi gefilterd licht.

14
Architectenwoning

Prijs: 798.000 euro. Info: www.architectenwoning.be

14
Architectenwoning
14
Architectenwoning

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer