7 Wordt dit onze toekomstige woning?
Bereal Wordt dit onze toekomstige woning?

Exclusief voor abonnees

Toekomst van het wonen? Minihuis van 48 m² in halfuur geïnstalleerd

Een compact huis voor 100.000 euro dat je overal meeneemt, dát moet volgens een Genks bedrijf de toekomst worden. De 48 vierkante meter grote unitwoning de ‘Cocon’ is bovendien al na een half uur instapklaar, maakt Warsco Units zich sterk. Of dit werkelijk de woonvorm van de toekomst wordt, daarover zijn de meningen verdeeld.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Zeg niet zomaar containerwoning, maar ‘woonunit’ tegen de ‘Cocon’. Van buitenaf is amper te zien dat het sympathieke huisje met moderne gevelbekleding – volgens de ontwerper ‘als een ‘gordijn’ rond de unit gedrapeerd’ - kant-en-klaar werd neergepoot. Ook binnenin doet niets dat meteen vermoeden. Met het nieuwe concept speelt het bedrijf onder meer in op de hoge woningprijzen, de toekomstige betonstop, het dalend aantal beschikbare bouwgronden en het feit dat we kleiner en duurzamer moeten wonen.

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Kris Verbeek

    Ik ben alleen. Maar ik zou nooit in een 48 m2 huisje kunnen wonen.

  • Gert Lauwers

    Erg duur voor een containerke dat bij de eerste stevige windstoot wordt weggeblazen...

Lees meer