14 Welke vloer is jouw favoriet?
Quick-Step Welke vloer is jouw favoriet?

Van parket tot steentapijt. Welke van deze 13 vloeren is jouw favoriet?

Ben je op zoek naar de perfecte vloer voor jouw droomwoning? Weet dat het aanbod énorm is. De bouwsite Livios helpt je daarom graag op weg  en lijst dertien vloertypes voor je op. Zowel de meest, als de minder bekende. In woord én beeld!

Keramische tegels

Keramische tegels heb je in verschillende kleuren, designs, materialen en prijsklassen. Je kan er werkelijk alle richtingen mee uit.

14 Keramische tegels
Impermo Keramische tegels

Cementtegels

Cementtegels bieden een oneindig aantal mogelijke combinaties van patronen en kleuren. Mooi als blikvanger in ieder interieur. 

14 Cementtegels
Impermo Cementtegels

Natuursteen

Blauwe hardsteen, graniet, basalt, marmer … er zijn heel wat soorten natuursteen. Stuk voor stuk geven ze een extra cachet aan je woning.

14 Natuursteen
Beltrami Natuursteen

Parket

Parket is een eeuwenoud materiaal en doet het ook vandaag nog altijd zeer goed in zowel moderne als rustieke interieurs.

14 Parket
Lamett Parket

Laminaat

De look van hout, het onderhoudsgemak van kunststof. Laminaat is een populaire vloer en laat zich makkelijk in elkaar klikken. Ideaal voor doe-het-zelvers.

14 Laminaat
Quick-Step Laminaat

 Kurk

Gewonnen uit de kurkeik, is het natuurproduct kurk een ecologisch alternatief voor je vloer. Zelfs in je badkamer of sauna.

14 Kurk
Santana Kurk

Vast tapijt

De zachtste vloerbekleding voor je huis is vast tapijt. Je kan kiezen uit een groot gamma aan kleuren, materialen, texturen en diktes. 

14 Vast tapijt
Livios Vast tapijt

Steentapijt

Steentapijt is een naadloze vloer die bestaat uit miljoenen kleine steentjes vermengd met kunstharsen. Beschikbaar in een brede waaier aan kleuren.

14 Steentapijt
Livios Steentapijt

Vinyl

Een vinylvloer is een veerkrachtige kunststof vloerbedekking, opgebouwd uit meerdere lagen. Ze bestaan ook in een geweven variant.

14 Vinyl
Quick-Step Vinyl

Linoleum

Dit natuurlijk product biedt heel wat esthetische mogelijkheden. Zelfs een gepersonaliseerde vloer met logo of figuur kan perfect met linoleum.

14 Linoleum
Forbo Flooring Linoleum

Beton

Een betonvloer is door zijn strakke look populair in woningen met een hedendaagse architectuur. Je hebt een gepolierde en gepolijste variant.

14 Beton
infobeton.be Beton

Gietvloer

Een vloer uit één stuk met een industriële look: de gietvloer. Ze is volledig naadloos en je hebt de keuze uit een onbeperkt kleurenscala.

14 Gietvloer
DRT Gietvloeren Gietvloer

Granito of terrazzo

De naadloze granitovloer bestaat uit een mengsel van granulaatkorrels, cement, zand en water. Stukjes kristal of gekleurde glasdeeltjes zorgen voor een extra kleureffect.

14 Granitovloer
Livios Granitovloer

Leve de lookalikes

Voor alle exclusieve vloeren in hout, beton of natuursteen bestaan er goedkopere of gebruiksvriendelijkere alternatieven. Benieuwd naar deze lookalikes?

Meer lezen?

Deze week verschijnt onze special over vloeren. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Frank Van Riel

    "Nadeel van mijn job en status" ..... hahahaha wat een zever Fonske Thijs. En je moet wel erg dom zijn om het duurste te kiezen ook al vindt je het niet mooi ...

  • Robin Demey

    Gietvloer heeft een enorm nadeel: statische elektriciteit. Gewoon een stoel verschuiven (met kunststof pootjes) kan je helemaal onder spanning brengen. Op een vorige job hadden ze dat: dagelijks geknetter = geen pretje.

Lees meer