Meer en meer Belgen zijn geïnteresseerd in 'hamsterhuren', waarbij energiezuinige woningen worden gehuurd met de optie tot aankoop met vermindering van het betaalde huurgeld.
Hamsterhuren.be Meer en meer Belgen zijn geïnteresseerd in 'hamsterhuren', waarbij energiezuinige woningen worden gehuurd met de optie tot aankoop met vermindering van het betaalde huurgeld.

Veel interesse voor nieuw woonconcept 'hamsterhuren'

Meer en meer Belgen zijn geïnteresseerd in 'hamsterhuren', een concept waarbij energiezuinige woningen worden gehuurd met de optie tot aankoop met vermindering van het betaalde huurgeld. Dankzij een nieuw investeringsfonds zullen er tegen juni 2020 200 nieuwe hamsterhuurhuizen en -appartementen in heel België zijn.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

'Hamsterhuren' werd in 2017 gelanceerd door de Limburgse projectontwikkelaar Gilen Woonprojecten. Huurders van energiezuinige woningen krijgen hierbij de optie om het huis of appartement later aan te kopen aan een op voorhand afgesproken prijs. Het betaalde huurgeld tot vijf jaar wordt daarbij afgetrokken, de aankoopoptie geldt tien jaar.

Aanvankelijk was het concept alleen beschikbaar in Limburg, tot er in april 7 woningen bijkwamen in Deurne. Op dit moment zijn er 48 huurwoningen. In mei komen er 16 hamsterhuurwoningen in Willebroek en 7 in Engis. In juni volgen de eerste 7 woningen in Sint-Pieters-Leeuw. 

Belfius Immo stapte mee in een investeringsfonds, Canius I, om de uitrol van hamsterhuren in heel België te financieren. "Als aandeelhouder van Canius I zijn we verheugd dat we voorlopig op koers zitten met 200 woningen en appartementen, die aangekocht of opgeleverd worden tegen juni 2020", zegt manager Thierry De Wever. "Maar bijkomende investeringen en nieuwe samenwerkingen met bouwpromotoren kunnen dit aantal zeker nog verder de hoogte injagen." 

Volgens Christophe Ivens, directeur van het vastgoedbedrijf Canius Realty dat de hamsterhuurwoningen beheert, hebben er zich op de nieuwe website al meer dan 1.700 mensen geregistreerd. Op basis van de registraties zullen locaties voor nieuwe projecten geselecteerd worden. "We willen nieuw aanbod creëren waar de vraag het grootst is.”

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Verstrepen

    Weer een nieuwe 'truc" van gladde verkopers eens alle huur betaald komen ze met wat anders af zodat je weer moogt betalen.....

  • Stefanie van Dijk

    Het idee is leuk maar ik lees hier al dat huurgeld tot vijf jaar wordt afgetrokken en de aankoopoptie geldt tien jaar, dus wel binnen 5 jaar beslissen of je gaat kopen want anders gooi je geld weg

Lees meer