7 .
David Hertz .

Vleugels van afgedankte Boeing 747 vormen nu het dak van exclusieve villa

We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa in het Amerikaanse Malibu.

De voorstad van Los Angeles mag dan wel bekendstaan als een paradijs voor surfers, toch mogen ook de achterliggende bergen er zijn. De prachtige omgeving bezorgt deze villa een exclusief karakter, net als de bewoonbare oppervlakte van bijna 500 m² en het imposante zwembad. Maar het zou ons niets verbazen mocht niemand daar al op gelet hebben, want het huis springt vooral in het oog door de moderne architectuur met een wel heel opvallend dak.

(lees verder onder de foto’s)

7 .
David Hertz .
7 .
David Hertz .
7 .
David Hertz .

Architect David Hertz gebruikte daar immers de vleugels en de staart van een afgedankte Boeing 747 voor. Van een knap staaltje up-cycling gesproken. Met hun licht gewicht en grote overspanningen waren ze alleszins ideaal om binnen grote, open kamers te creëren. En het aluminium was een origineel materiaal voor een niet-alledaags interieur.

(lees verder onder de foto’s)

7 .
David Hertz .
7 .
David Hertz .
7 .
David Hertz .

Naar het schijnt betaalde Hertz amper 25.000 euro voor het vliegtuig. Elders op het domein verwerkte hij nog andere onderdelen in een schuur en vuurkorf.

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Robert Van Garderen

    En voor slechts 4.5 miljoen dollar is het van u.

  • guilbert vannimmen

    Leuk, zo’n kerosine geurtje in je huis. Dan mag je die tanks met eender wat schoonmaken, die geur blijft er in zitten.

Lees meer