Wens je een hoog geluidscomfort? Dan zijn de blauwe Habito® platen uitermate geschikt in scheidingsmuren tussen woningen of als plafond.
Gyproc® Wens je een hoog geluidscomfort? Dan zijn de blauwe Habito® platen uitermate geschikt in scheidingsmuren tussen woningen of als plafond.

Voor elke klus de perfecte gipsplaat

Wil je je muren langs binnen bijkomend isoleren, technische leidingen verbergen of een minder mooi hoekje van je woning netjes afwerken? Welk doel je ook voor ogen hebt, voor elke klus is er een geschikte gipskartonplaat. Gyproc® helpt je de juiste keuze maken.

Veruit de meest gebruikte bouwplaten voor het afwerken van een woning zijn gipskartonplaten. Ze zijn dan ook breed inzetbaar en te verkrijgen in heel wat afmetingen en diktes. Bovendien is het assortiment van Gyproc® zo veelzijdig dat je er voor elke toepassing gipskartonplaten vindt met specifieke eigenschappen.

Vochtwerend

In natte ruimtes zijn de vochtwerende gipsplaten Gyproc WR de beste keuze. Ze zijn ideaal om er bijvoorbeeld je badkamerwand mee te bekleden of als ondergrond voor douchetegels. Ook in de keuken zijn deze platen erg geschikt. Je herkent ze aan hun groene kleur.

Brandwerend

Het gips in Gyproc® platen bestaat voor meer dan 20 procent uit water. Bij brand komt dit water langzaam vrij, waardoor deze platen brandvertragend werken. De gipsplaten zullen bij brand ook de hitte en het vuur langer kunnen weerstaan. Een interessante keuze voor je trappenhal of technische ruimte. Voor gebouwen waar specifieke eisen gelden qua brandveiligheid zit je goed met de Gyproc® Rf platen.

Schokbestendig

De Habito® gipsplaat heeft extra sterke eigenschappen. Perfect geschikt voor ruimtes in huis die het zwaar te verduren krijgen door spelende kinderen of het stoten van je stofzuiger. Deze nieuwe plaat van Gyproc® is vijf keer sterker dan traditionele bouwmaterialen en kan tegen een serieuze stoot. Bovendien ziet Habito® er superstrak uit. Ontdek er alles over op www.gyprochabito.be.

Geluidwerend

Niets is zo vervelend als geluidsoverlast in je woning. Gelukkig heeft Gyproc® ook aan je akoestisch comfort gedacht. De blauwe Habito® platen zijn uitermate geschikt in scheidingsmuren tussen woningen of als plafond tussen ruimtes in je woning waar je een hoog geluidscomfort wenst. Voor een optimaal geluidsisolerend resultaat plaats je deze gipsplaat met de bijhorende Habito® profielen of plafondhangers.

Luchtzuiverend

Meer dan ooit brengen we het grootste deel van onze dagen binnen door. Daardoor stijgt het belang van ventilatie en een gezond binnenklimaat. En daar kunnen ook gipskartonplaten hun steentje toe bijdragen. Gyproc® ontwikkelde speciaal hiervoor de Activ’Air® platen, met een bewezen luchtzuiverende werking.

Op zoek naar de juiste gipsplaat

Twijfel je welke plaat voor jouw project het meest geschikt is? De Oplossingzoeker van Gyproc® helpt je in je zoektocht. In enkele stappen gidst deze calculator je naar de ideale keuze, helemaal afgestemd op jouw type klus.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • eric brack

    Jammer dat ze zo duur zijn !

Lees meer