7
Moon Hoon - Namgoong Sun

Waanzinnig wonen: villa met gestapelde dozen die elk in andere richting kijken

We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf in te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke week een waanzinnige woning. Deze week is dat een moderne villa in Zuid-Korea.

Het oorspronkelijke opzet was om een bungalow te bouwen. Vandaar misschien de verklaring voor de projectnaam ‘Simple House’, maar het huis dat uiteindelijk verrees is allesbehalve eenvoudig. Er werden drie rechthoekige volumes op elkaar geplaatst, met aan de uiteinden ramen die elk in een andere richting kijken.

7
Moon Hoon - Namgoong Sun

Beton zet de toon. Het is een robuust materiaal dat hier goed van pas komt. De villa bevindt zich op Jeju, het grootste eiland van Zuid-Korea met een tropisch klimaat en mooie stranden. Maar nu en dan houdt de wind er lelijk huis. Om aan dat gure weer te weerstaan, werden ook de uiteinden van de gestapelde dozen via diagonale balken met elkaar verbonden. Ze maken de architectuur nog opvallender.

7
Moon Hoon - Namgoong Sun
7
Moon Hoon - Namgoong Sun
7
Moon Hoon - Namgoong Sun
7
Moon Hoon - Namgoong Sun
7
Moon Hoon - Namgoong Sun

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Peters

    Achterhaald, ecologisch onverantwoord, klein, zeer onpraktisch en peperduur.

  • Paul Jansen

    De foto`s geven je het idee dat je dronken bent, moet er niet aan denken om er in rond te lopen, laat staan te wonen!

Lees meer