5 De klassieke fermette werd een charmant hoevetje dankzij een slimme renovatie
Eddy Vangroenderbeek De klassieke fermette werd een charmant hoevetje dankzij een slimme renovatie

Wat een verschil! Klassieke fermette wordt charmant hoevetje dankzij slimme renovatie

De ooit zo populaire fermette is vandaag het lelijke eendje dat bijna niemand wil. Nochtans vormt ze vaak een prima basis voor een verbouwing in landelijke stijl. Dat toont de hoeve van de familie De Ganck in Mullem aan. Door oude technieken en materialen te integreren, heeft die meer uitstraling dan ooit.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Hoe ingrijpend de renovatie ook was, toch veranderde er nauwelijks iets aan de oorspronkelijke contouren van de woning. Dat valt hard op als we een foto uit de oude doos bekijken. Het knikje in de garage is er nog steeds en ook de voordeur en de ramen zitten op dezelfde plaats.

Achteraan verdween een aanbouw en ruimde de veranda plaats voor een kleine erker, zodat het gezin vanuit de eetkamer zicht heeft op de kerktoren wat verderop. Voor meer lichtinval kwamen er boven enkele schuine dakvensters bij en werden de twee bestaande ramen vervangen door dakkapellen.

(lees verder onder de foto’s)

5 .
Eddy Vangroenderbeek .
5 .
Eddy Vangroenderbeek .

Door die ingrepen, onder leiding van architecte Florence Demuynck, had de fermette al meer de looks van een boerderijtje en dat gevoel werd nog versterkt door technieken en materialen van vroeger te gebruiken: houten balken boven de ramen, afdichtingen met loods, zinken dakgoten, Boomse pannen, …

Ben je benieuwd naar het moderne interieur en naar hoeveel de renovatie kostte? Het volledige artikel lees je vandaag in de weekendkrant en hier.

5 .
Eddy Vangroenderbeek .
5 .
Eddy Vangroenderbeek .

29 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Tim Peeters

    Zeer mooie organische bouw .liever dan al die betonnen blokkendozen.

  • Pascal Schauwbroeck

    Wat een jaloerse reacties toch. Schaam jullie. Gewoonweg een heel mooie verbouwing, een mooie gezellige woning in het mooie Mullem!

Lees meer