Voorbeeld van een typische moderne open bebouwing. Beeld ter illustratie.
Michiel Wiegandt Voorbeeld van een typische moderne open bebouwing. Beeld ter illustratie.

Exclusief voor abonnees

Wees de hittegolf te slim af: zo bouw je een koele woning

Het is de derde hittegolf van het jaar, en als we de voorspellingen mogen geloven zijn zulke hete zomers geen uitzondering meer. Het binnenshuis goed koel houden is geen overbodige luxe. Als je je eigen woning aan het bouwen bent, kan je bij het tekenen van de plannen al enkele handige bouwmethodes in acht nemen. Zo behoudt je woning een aangenaam binnenklimaat tijdens een hittegolf. Vijf vastgoedexperts geven tips om je woning bestand te maken tegen zomerse hitte.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Catherine MISTIAEN

    Er is veel licht buiten, dus binnen moet er niet tevéél licht zijn. Grote glaspartijen zijn te WARM in de zomer. Driedubbele beglazing is duur en is een broeikas voor planten en insecten: hebben we nodig buiten, niet binnen! Isolatie in de muren houdt de warmte binnen, maar zwetende mensen, koken, douchen geeft nogal wat condensatie ("Is heel normaal, hoor"). "Isolatie in combinatie met ventilatie is heel normaal, hoor!" Waar is het gezond verstand gebleven bij de politici?

Lees meer