10 .
Immo Yves .

Wonen op het water: drie drijvende huizen die je kunt kopen

Wonen aan het water heeft iets idyllisch en wonen óp het water is zo mogelijk nog specialer. Niet alleen door het uitzicht, maar ook door de mogelijkheid om je huis op eender welk moment te verplaatsen. De ene dag genieten van de rust aan de oevers van een rivier en de andere dag aan wal stappen om het bruisende stadsleven in te duiken: met een woonboot is dat zo gefikst. Helaas is het aanbod beperkt en al zeker dat van instapklare schepen. Wij vonden er drie die je nu kunt kopen.

200.000 euro, Zandbergen

10 .
Woonkantoor .

Deze  woonboot van 39 meter lang en 5 meter breed beschikt nog over een stuurcabine gekoppeld aan de originele schipperswoning in typische jaren dertig-stijl in mahoniehout. Op het benedendek is later een ruime woning ingericht en beschik je over twee slaapkamers. De bewoonbare oppervlakte bedraagt 195 m².

Meer info? www.woonkantoor.be

10 .
Woonkantoor .
10 .
Woonkantoor .

400.000 euro, Eeklo

10 .
Immo Yves .

Binnenschip uit 1961 (250 m² bewoonbaar) met een grote mezzanine die de twee niveaus met elkaar verbindt en voor veel lichtinval zorgt in het ruim. Er is meer dan genoeg plaats voor een eetkamer, zithoek, bureau en zelfs een home cinema. De bar is dan weer ideaal om een man cave te maken. Er zijn drie slaap- en twee badkamers.

Meer info? www.immoyves.be

10 .
Immo Yves .
10 .
Immo Yves .

530.000 euro, Brugge

10 .
Immo La Clé .

Indrukwekkende woonboot van 129 jaar oud met een vloeroppervlakte van 775 m². Er zijn nog talrijke authentieke elementen aanwezig die herinneren aan de tijd dat dit een kolenschip was. De leefruimte bevindt zich rond een leemkachel en ook op de plek van de acht slaapcabines is er een stoof. Hier en daar moet er wel wat opgefrist worden.

Meer info? www.immolacle.be

10 .
Immo La Clé .
10 .
Immo La Clé .

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Christophe Moser

    In België is er op alle vlakken praktisch niets voorzien voor woonboten. Hier moeten ze nog wakker worden.

  • Luc De Sterck

    Zo oud, rijp voor de schroothoop. Dan nog zulke mega overdreven prijzen. Daar is niks gezellig aan, en idd, veel kosten voor zo stokoude boten bewoonbaar te houden.

Lees meer