Architectenbureau Oyo tekende deze woning met een gevel van gras.
Oyo Architectenbureau Oyo tekende deze woning met een gevel van gras.

WOONVIDEO. Al deze te gekke gevels kleuren het Vlaamse landschap

Je moet maar de grens oversteken naar Nederland of op vakantie gaan naar Spanje of Italië en je merkt meteen dat zowat alle huizen er op elkaar lijken. Bijna nergens anders ter wereld is er zoveel architecturale vrijheid als België. En ook al is niet iedereen daar voorstander van, het levert soms spraakmakende gevels op die de ene al mooier vindt dan de andere.

Wij tonen enkele architecturale hoogstandjes van Adins-Van Looveren, Zoom Architecten, Ast 77, Jan Aerts, Oyo, Studio Okami en Rieten Daken Vranken.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Meer lezen en een glimp van het interieur opvangen? Het volledige artikel staat vandaag in de weekendkrant.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peter Janssens

    Hoogstandjes? Het is een goede zaak dat je origineel bent, maar als "origineel zijn" een doel wordt dan ben je verkeerd bezig.

  • Ben Strubbe

    Tja, Yves Vandeneynde, dat hangt wel van de regio af. De huizen in Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland zijn al even mistroostig.

Lees meer