Eddy Vangroenderbeek

WOONVIDEO. Al gehoord van wabi sabi? Dit huis laat je kennismaken met dé interieurstijl van het moment

Aanvankelijk vond An maar niets aan dit huis, maar vandaag is ze blij dat ze mee ging in het verhaal van Charlotte. Na een grondige renovatie hebben de dames een puur genietplekje voor zichzelf gecreëerd. Tot rust komen kost geen enkele moeite in het interieur met aardse kleuren, natuurproducten en ruwe materialen.

Met de keuzes die Charlotte bij de inrichting maakte, beantwoordt het interieur perfect aan de wabi-sabistijl die tegenwoordig zo geliefd is. Het is een eeuwenoude Japanse levensfilosofie die voor rust zorgt, omdat je genoegen neemt met onvolmaaktheden. Zeg maar het perfecte van de imperfectie.

Dat zie je hier in de onvolmaaktheden van de betonnen gietvloer die doorloopt op het terras. Of in de drie meter lange oude kloostertafel waarvan de verf afbladdert en de poten zijn ingekort. Ook de oude commodekast – Charlotte vermoedt dat het om een Ikeastuk uit de jaren zeventig gaat – past binnen het wasi-sabiplaatje.

Maar dat geldt evengoed voor nieuwe elementen, zoals de fraaie haardwand in de zithoek die afgewerkt is met brute, in verstek gezaagde kalksteen uit het Zwarte Woud. Ook de keuken is een mooi voorbeeld. Het is een voorlopige, goedkope constructie waarin het servies en de glazen als decoratie worden uitgespeeld. Hij is zoveel gezelliger dan de strakke, moderne keukens die jaren in trek waren. Ook dat is wabi sabi: lekker je eigen zin doen en je niets van aantrekken van regeltjes, want dat moeten we buiten ons huis al genoeg doen.

Meer lezen? Het volledige artikel staat vandaag in de weekendkrant en in onze Pluszone.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer