Eddy Vangroenderbeek

WOONVIDEO. Al gehoord van wabi sabi? Dit huis laat je kennismaken met dé interieurstijl van het moment

Aanvankelijk vond An maar niets aan dit huis, maar vandaag is ze blij dat ze mee ging in het verhaal van Charlotte. Na een grondige renovatie hebben de dames een puur genietplekje voor zichzelf gecreëerd. Tot rust komen kost geen enkele moeite in het interieur met aardse kleuren, natuurproducten en ruwe materialen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Met de keuzes die Charlotte bij de inrichting maakte, beantwoordt het interieur perfect aan de wabi-sabistijl die tegenwoordig zo geliefd is. Het is een eeuwenoude Japanse levensfilosofie die voor rust zorgt, omdat je genoegen neemt met onvolmaaktheden. Zeg maar het perfecte van de imperfectie.

Dat zie je hier in de onvolmaaktheden van de betonnen gietvloer die doorloopt op het terras. Of in de drie meter lange oude kloostertafel waarvan de verf afbladdert en de poten zijn ingekort. Ook de oude commodekast – Charlotte vermoedt dat het om een Ikeastuk uit de jaren zeventig gaat – past binnen het wasi-sabiplaatje.

Maar dat geldt evengoed voor nieuwe elementen, zoals de fraaie haardwand in de zithoek die afgewerkt is met brute, in verstek gezaagde kalksteen uit het Zwarte Woud. Ook de keuken is een mooi voorbeeld. Het is een voorlopige, goedkope constructie waarin het servies en de glazen als decoratie worden uitgespeeld. Hij is zoveel gezelliger dan de strakke, moderne keukens die jaren in trek waren. Ook dat is wabi sabi: lekker je eigen zin doen en je niets van aantrekken van regeltjes, want dat moeten we buiten ons huis al genoeg doen.

Meer lezen? Het volledige artikel staat vandaag in de weekendkrant en in onze Pluszone.

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Koenraad Verstraeten

    Te lil, té koud voor mij. Liever wat warm aandoend hout in het interieur. De meubelen in een warme donkere houtkleur. Passende sofa's in natuurleder. Neen, dan liever ons eigen (t)huisje!.

  • piet devlieger

    Sorry hoor, zo nieuw is die stijl nu ook niet. Ik ken die al minstens dertig jaar. De oorsprong ervan ligt in Japan, in de 14e eeuw.

Lees meer