Eddy Vangroenderbeek

WOONVIDEO. De rust van de Nederlandse kust: Marlies stak oud polderhuisje in het nieuw

Meer dan 200.000 Belgen hebben een tweede verblijf in het buitenland. Net over de Nederlandse grens staken Marlies en haar man Ivan een oud huisje helemaal in het nieuw.

“Ik was op zoek naar een rustig plekje aan de kust, maar in België is dat onbetaalbaar. Via een makelaar kwam ik in Retranchement terecht. Dit vakantiehuisje uit de jaren veertig was het eerste dat ik zag. Toen ik met mijn man en onze hond Aston in de tuin stond, wist ik meteen dat ik mijn zoektocht al mocht staken. De charme van de woning met achter de tuin een kronkelende waterloop en natuurgebied boden alles wat ik wou.”

Dat het huisje flink gerenoveerd moest worden, vond Marlies niet erg. Als interieurdesigner wist ze van wanten. “Ik wilde zoveel mogelijke authentieke materialen bewaren, maar dat bleek onmogelijk omdat er tijdens een grondige inspectie allerlei mankementen tevoorschijn kwamen. Daarom besliste ik om het huis te strippen en om alles te vernieuwen.”

Het resultaat is prachtig. Het huisje van 120 m² straalt gezelligheid uit en heeft ook iets chique dankzij pure, natuurlijke materialen zoals marmer en eik. De vele vakantiesouvenirs zorgen voor een persoonlijke toets. “We komen bijna elk weekend naar Nederland omdat we ons hier zo goed voelen. Een tweede verblijf zo dicht bij huis beschouwen we als een grote luxe.”

Meer lezen? Het volledige artikel staat vandaag in de weekendkrant en in onze Pluszone.

14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Tim Peeters

    zeer mooi ,nederlanders hebben veel meer smaak dan vlamingen.dit huis wil ik direct.liep gisteren in nieuwpoort bekeek ik de prijzen en kan maar een ding zeggen ,wie deze prijzen geeft is gewoon achterlijk. dan nog dikwijls een bunker app met zeer veel maandelijkse kosten.ik zag trouwens zeer veel te koop bordjes staan.dit huis staat waarschijnlijk nog in een veel mooiere omgeving.

  • FRIEDA VAN KEYMEULEN

    In Zeeland [dat is dicht bij Antwerpen over de grens] zijn zin de huizen duidelijk goedkoper en netter. Vaak in verkeersluwe omgeving en de makelaarskosten, registratie en andere kosten zijn veel lager dan bij ons. We spreken hier over eengezinswoningen, niet over een 2e verblijf. Dit polderhuisje schatten we op € 150.000 allin.

Lees meer