In 2014 nam het koppel hun intrek in hun droomvilla op Bali.
Eddy Vangroenderbeek In 2014 nam het koppel hun intrek in hun droomvilla op Bali.

WOONVIDEO. Dieter en Bart bouwden op Bali hun droomvilla met zicht op een uitgedoofde vulkaan

Meer dan 200.000 Belgen hebben een tweede verblijf in het buitenland. Dieter en Bart trokken naar de andere kant van de wereld waar ze op het Indonesische eiland Bali een waanzinnige locatie vonden om te bouwen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Op onze brommer tuften we het hele eiland af om een geschikte grond te vinden”, vertelt Dieter. “Toen we hier aankwamen, aan de rand van een rijstveld en met zicht op een uitgedoofde vulkaan, konden we onze zoektocht staken. Vooral de sunset was verbluffend. Toen we die zagen, wisten we dat we nergens anders beter konden zitten.”

Die eerste avond was als een sprookje. We voelden ons de gelukkigste mensen ter wereld

Nadat de spaarboek van het koppel opnieuw was aangedikt, begonnen ze met de bouw van hun droomvilla. Hoewel alles vlot verliep, was het toch een helse periode. “Ik was zo stom om de coördinatie op mij te nemen”, lacht Dieter. “Dat was een job die ik fel onderschatte. Gelukkig kon ik via WhatsApp alles vanuit België op de voet volgen, maar nu en dan kwam ik ook ter plaatse een kijkje nemen.”

Maar eind goed, al goed en in 2014 nam het koppel hun intrek in hun villa. “Die eerste avond was als een sprookje. We voelden ons de gelukkigste mensen ter wereld en eigenlijk is dat tot op vandaag niet veranderd.”

Meer lezen? Het volledige artikel staat vandaag in de weekendkrant en in de Pluszone.

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Nicole De waele

    Ja ...Dit is wondermooi proficiat beiden

  • Johan Van Biesen

    Op pensioen in een tropisch paradijs is niet ideaal als je niet tegen de vochtige warmte bestand bent, ik ga naar Jamaica zodra ik kan. Ik vind ook dat in Jamaica het 'grass' groener is, if you follow my drift...

Lees meer