2
Eddy Vangroenderbeek

WOONVIDEO: Dit is géén villa, maar een combinatie van twee halfopen huizen

Het was mede dankzij haar vader dat Elien en Joeri op deze plek hun woondroom konden realiseren. Met hun drieën kochten ze een vrijstaand huis uit de jaren vijftig waarvan ze wisten dat de grond mocht verkaveld worden. “Mijn vader vond het een goede investering om een huis te bouwen en te verhuren. Hoe dat eruitzag, maakte voor hem minder uit en dat was mooi meegenomen voor ons”, zegt Elien.

Op die manier kon het koppel hun woning én die van de toekomstige buren volledig op elkaar afstemmen en verhinderen dat er een tweewoonst met twee totaal verschillende huizen zou verrijzen. “Dat levert vaak lelijke combinaties op en bovendien zou het een vreemd zicht zijn om twee halfopen bebouwingen op te trekken in deze buurt met alleen maar vrijstaande huizen.”

Het team van CH Architecten tekende daarop een knap ontwerp dat de allure van een villa heeft. Het gebruik van dezelfde gevelsteen en detaillering ligt voor de hand, maar de sterkte zit vooral in het feit dat je niet merkt dat dit twee aparte huizen zijn. Zelfs de brievenbussen en voordeuren zijn bewust niet geaccentueerd. “Het gebeurt dat bezoekers voor de buren bij ons aanbellen. Erg is dat dat niet. Het betekent dat we in ons opzet geslaagd zijn”, lacht Elien.

Meer lezen? Het volledige artikel staat vandaag in de weekendkrant en in de Pluszone.

2
Eddy Vangroenderbeek

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Corneel

    Alsof ze het warm water hebben uitgevonden. Ik tekende 20 jaar geleden ook al zo'n 'villa's'...en was toen ook verre van de eerste..

  • Ben Strubbe

    Mooie gevelsteen en blij te zien dat donker/zwart schrijnwerk werd gebruikt. Wel erg jammer van de veel te donkere plankenvloer en de glazen binnendeur met stalen frame. Het ware nog beter geweest om een volledig glazen deur te gebruiken. De achterkant van de woning trekt dan weer op niks en wringt met de voorkant. De architect had de glazen partij volledig moeten doortrekken i.p.v. met een hoek te werken.

Lees meer