Eddy Vangroenderbeek

WOONVIDEO. Dit koppel bouwt eigenhandig moderne bungalow die baadt in het licht

Marc en Karin hadden al jaren het plan om na hun pensioen hun eigen woondroom te realiseren. Vandaag is het koppel nog altijd aan het werk, maar ze zijn wel al verhuisd naar hun nieuwbouw. De ruwbouw namen ze volledig zelf voor hun rekening.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Drie jaar lang kon je ons elk weekend, elke vrije dag en elke vakantie op de werf vinden. Het was fysiek best zwaar, maar we hebben toch vooral genoten. We hadden geen deadline en konden alles aan onze eigen tempo doen. Ik vond het ook fijn om mijn kennis als oud-leraar Bouwkunde nog een keertje in de praktijk om te zetten, want dat was al ruim dertig jaar geleden”, zegt Marc.

Telkens we de oprit oprijden, hebben we precies een vakantiegevoel

Marc en Karin

Het huis werd een echt familieproject, want hun dochter tekende de plannen. “We wilden eerst een landelijke stijl met kleine ramen, maar Eline stelde voor om het helemaal anders te doen. Omdat het onze dochter was, stonden we waarschijnlijk meer open voor haar ideeën en achteraf bekeken zijn we heel blij dat we haar gevolgd hebben.” 

“Het is ongelooflijk hoeveel lichtinval er is. Dat maakt het erg aangenaam in huis. Zelfs op een grijze regendag hoeven we overdag geen lampen aan te steken. En bij mooi weer genieten we van bij het ontbijt tot de aperitief van de zon. Ook ons groot overdekt terras is heerlijk, omdat we er beschut zitten. Weet je, telkens we de oprit oprijden, hebben we precies een vakantiegevoel.”

Meer lezen? Het volledige artikel staat vandaag in de weekendkrant en in de Pluszone.

20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Van Overveldt

    Wat een lelijk bouwsel. Lopen de water-afvoeren van het dak, werkelijk door de living en eetkamer, zijn die rechthoekige verticale balkjes die je overal tegenkomt, zijn geen steunbalken (zie 1ste foto). Dat is een huis dat je later nooit verkocht krijgt.

  • chantal dalschaert

    sorry maar ik vind het echt ongezellig, geef mij maar een kleiner huis dat al wat ouder is en met wat karakter

Lees meer