Leefruimte met veel lichtinval door grote ramen, met uitzicht op het park.
Eddy Vangroenderbeek Leefruimte met veel lichtinval door grote ramen, met uitzicht op het park.

WOONVIDEO: Een nieuwe flat in de stad voor amper 160.000 euro

De gemiddelde prijs van een appartement In Vlaanderen steeg vorig jaar tot 220.000 euro. Voor een nieuwbouw betaal je een pak meer, en al zeker in de stad. Toch kun je ook daar nog betaalbaar wonen. 

“Wij zoeken specifiek gronden in wat verwaarloosde buurten, want die zijn goedkoop. Door er een project met 50 tot 100 appartementen te bouwen, bedingen we scherpere prijzen. Dat en een kleinere winstmarge zorgen ervoor dat we flats met 2 slaapkamers voor 160.000 euro kunnen aanbieden”, vertelt ontwikkelaar Philippe Janssens van Immpact.

“Zo’n nieuwbouwproject werkt vaak aanstekelijk en kan, als onderdeel van een groter plan, een hele wijk omhoog stuwen. Dus de aanvankelijk mindere, zogenaamde B-locatie is relatief, want op termijn wordt het een A-locatie waar alles in waarde stijgt. De appartementen die we 12 jaar geleden in de Bredastraat voor 89.500 euro verkochten, zijn vandaag 60 tot 80 % meer waard.”

Hoewel je hem eerder in een exclusieve penthouse op een toplocatie zou verwachten, woont Janssens zelf in een hoekflat die hij met Immpact aan de rand van Park Spoor Noord bouwde. Ze meet 95 m², telt één grote en twee kinderkamers en heeft een terras van 20 m². Ze was een van de duurste van het gebouw en kostte, alles inbegrepen, 210.000 euro. Nog steeds een prikje in vergelijking met gelijkaardige appartementen.

Meer lezen? Het artikel staat vandaag in onze weekendkrant en in de Pluszone.

48 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marc Verschaeren

    Der zijn er al enkele gratis weggeschonken ! .

  • Johnny chanet

    @Tom Faes jaaaaren terug waren er ook die jou evangelie van vandaag verkondigden ....vandaag zijn de vastgoedprijzen dubbel zo veel waard.

Lees meer