Herbeleef de sfeer uit de Victoriaanse tijd in dit doe-het-zelf-interieur
Eddy Vangroenderbeek Herbeleef de sfeer uit de Victoriaanse tijd in dit doe-het-zelf-interieur

WOONVIDEO. Herbeleef de sfeer uit de Victoriaanse tijd in dit doe-het-zelf-interieur

In het huis van Bart en Martine herbeleef je de geschiedenis van de Belle Epoque en de Victoriaanse tijd. Net als in die periode van welvaart en optimisme tref je hier rijkelijk versierde muren en een mix van materialen aan. Het huis kan niet anders dan opvallen tussen de vele strakke, cleane woningen die vandaag gebouwd worden.

“Iedereen heeft wel een beeld van een onbereikbaar huis. Bij ons leek dat goed op de villa’s in de Concessiewijk in De Haan. Toen we onze droom konden verwezenlijken, hebben we er uren rondgewandeld om inspiratie op te doen”, vertelt het koppel. “De huizen zijn precies kunstwerkjes, omdat er zoveel is waar je naar kunt kijken. Er wordt gespeeld met materialen, niveaus, versieringen …”

Dat is ook het geval in hun eigen huis. Om te beknibbelen op het budget ging Bart zes maanden halftijds aan de slag en nam hij de volledige inrichting en afwerking voor zijn rekening. Martine zorgde met de juiste decoratie voor de finishing touch. “We hebben exact dezelfde smaak en denken dachten dus over alles hetzelfde. Dat bespaarde ons een pak stress.”

Meer zien? Het volledige artikel staat vandaag in onze weekendkrant en in de Pluszone.

16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Mario Tersago

    Ik begrijp wat ze met 'Victoriaans' bedoelen maar dit is, zoals ze het zelf eigenlijk al aangeven, een eclectische stijl. Een samenraapsel en mix van verschillende stijlen.

  • Gerard Braeckmans

    Dit heeft met victoriaans niets te maken. Is een samenraapsel van vorige eeuw, alles op een hoop gegooid en allesbehalve mooi omdat het kot te klein is. Of er staat et veel in, dat kan ook.

Lees meer