Eddy Vangroenderbeek

WOONVIDEO. Het is een droom om als koppel zo te bouwen: hij de praktische kant, zij het interieur

Ken en Els vormen een droomkoppel. En dan hebben we het niet eens over hun relatie. In hun woning in Loenhout zorgde hij voor de praktische kant en kleedde zij het interieur aan. “Ik sta er nog altijd van te kijken hoe goed alles in elkaar zit en hoe comfortabel wonen het op die manier is. Dat is een grote luxe”, vertelt Els.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Ken en zijn vader, die aannemer is, bouwden het huis samen en voorzagen zelfs de mogelijkheid om de zolder als woonruimte te gebruiken. “Dat deden we intussen, want we maakten er twee kinderkamers. Zo kwam er op de verdieping plaats vrij voor een logeerkamer en een dressing.”

Die kleedde Els, net als de rest van het interieur, met veel gevoel aan. “Ik ben verzot op allerlei stoffen. Linnen is mijn favoriet, maar ik vind het leuk om verschillende soorten te combineren in meubels, kussens, plaids en vloerkleden. Zo’n mix is nodig, want anders ziet het er al snel te gestyled uit en daar hou ik niet van. Ik word vooral aangetrokken door het perfecte van de imperfectie.”

Ze gebruikte ook bewust veel wit. “Dat creëert een serene sfeer en daar heb ik behoefte aan. Voor mij is iets al gauw te druk. Wist je dat ik om die reden de boeken in de wandbibliotheek omdraai, omdat ik de kleuren van de boekenruggen een verschrikkelijke kakofonie vind.”

Meer lezen? Het volledige artikel staat vandaag in de weekendkrant en in de Pluszone.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Douglas Rain

    Geeuw! Wit, wit en nog eens wit. Ik dacht dat we dat intussen al wel gehad hebben.

  • JOSiANE WUYTS

    Tjonge tjonge toch ... en zulk iets is dan de moeite om in de krant te staan. Ben zelf architecte maar huidig 'voorbeeld' is zoals een 'tang op een varken'. Binnenkant komt absoluut NIET overeen met de buitenkant. Een fermette 2.0 met dat moet ik toegeven; leuk interieur maar meer ook niet.

Lees meer