Imka en Xavier zijn een van de honderden Belgen die dit type flat in Spanje kochten. En zo mooi kun je het inrichten.
Eddy Vangroenderbeek Imka en Xavier zijn een van de honderden Belgen die dit type flat in Spanje kochten. En zo mooi kun je het inrichten.

WOONVIDEO. Honderden Belgen kochten al dit type flat in Spanje: zo maakten Imka en Xavier er hun tweede thuis van

Meer dan 200.000 Belgen hebben een tweede verblijf in het buitenland. Spanje is de laatste jaren veruit het populairste land. Xavier en Imka kochten er een nieuwbouwflat aan de Costa Blanca.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“We vonden vooral het concept schitterend: een complex met een aantal appartementsblokjes die allemaal uitkijken op een grote gemeenschappelijke tuin met zwembad”, vertelt het koppel. Ze zijn heus niet de enigen voor wie dit het droomplekje is, want van deze type Oasis Beach-appartementen zijn er vandaag al meer dan 1.000 verkocht.

En de meerderheid van de eigenaars is Belg. “Er zijn hier al heel wat vriendschappen ontstaan en we hebben in Spanje zelfs een drukker sociaal leven dan thuis in Oost-Vlaanderen. Ook in België houden we contact en spreken we soms af. Je kan dus wel stellen dat ons tweede verblijf in Spanje ons leven heeft verrijkt.”

Imka heeft van haar flat ook een echte thuis gemaakt. “Ik doe niets liever dan een interieur aankleden. Dat verdient altijd de nodige aandacht, zelfs al gaat het om een tweede verblijf waar we enkel tijdens de vakanties tijd doorbrengen. Een mooi interieur zorgt ervoor dat we ons op ons gemak voelen. En dat hoeft niet eens veel geld te kosten. Heel wat spulletjes kocht ik in België voor een prikje bij Action of Weba. Ook Maisons du Monde behoort tot mijn favoriete winkels.”

Meer lezen, hier zelf met vakantie komen of ook zo'n flat kopen? Het volledige artikel staat vandaag in de weekendkrant en in de Pluszone.

36 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • dominique van beylen

    Annie : de laatste jaren is Spanje prijsbewust geworden, en is alles niet meer zo goedkoop.

  • dominique van beylen

    wat kost het ?

Lees meer