Eddy Vangroenderbeek

WOONVIDEO: Huis van dertien-in-een-dozijn transformeert in unieke woning

Anneke en haar gezin wonen al 20 jaar in dit huis. In 1998 was het een sleutel-op-de-deur zoals dertien in een dozijn. Vandaag is het eerder een woning uit de duizend. Met dank aan een totale make-over van zowel de binnen- als de buitenkant. 

“In het begin hadden we niet het geld om onze droomwoning te bouwen, maar later hebben we ons huis stap per stap opgewaardeerd. We hadden ook elders opnieuw kunnen beginnen, maar hier voelen we ons thuis en wonen we graag”, vertelt Anneke.

Na een nieuwe keuken, badkamer en een eiken bijgebouw in de tuin volgde in 2015 een complete verbouwing van de benedenverdieping, inclusief een nieuwe keuken – de derde al sinds 1998. Het gezin verhuisde gedurende acht maanden en keerde nadien terug naar hun vertrouwde stek die er toch helemaal anders uitzag.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Karakter

De voorgevel straalde zoveel meer karakter uit met een laagje kalei bovenop de oorspronkelijke façade, een dak met Boomse pannen en een kapel, schrijnwerk in een combinatie van eik en staal, ronde afvoerpijpen … Wat een verschil met vroeger! 

Achteraan was het contrast zo mogelijk nog groter door de uitbreiding met doorleefde elementen zoals de robuuste schouw met gerecupereerde stenen en de Bourgondische tegelpannetjes. Ook bij de inrichting werden een aantal oude materialen gebruikt.

Meer lezen? Het volledige artikel staat vandaag in onze weekendkrant en in de Pluszone.

20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ivan Willems

    Had mij dit toch anders voor gesteld, het filmpje dan. Echt, vervelend om te kijken.

  • Ken corremans

    Koppijn gekregen van de ergerlijke effecten...

Lees meer