De woning ligt in een piepklein en beschermd dorpje in het Italiaanse Umbrië.
Eddy Vangroenderbeek De woning ligt in een piepklein en beschermd dorpje in het Italiaanse Umbrië.

WOONVIDEO. Ludo en Arlette restaureerden een 17de-eeuws huis in een beschermd dorp en genieten nu van een waanzinnig mooi uitzicht

Meer dan 200.000 Belgen hebben een tweede verblijf in het buitenland. Ludo en Arlette kochten in Italië een vervallen huis uit de 17de eeuw dat ooit een schooltje was. Het ligt in een piepklein en beschermd dorpje in Umbrië. “We zijn amper met een vijftiental eigenaars, maar toch is het voortbestaan niet bedreigd, omdat alle huizen al zijn of nog worden gerenoveerd. Op dit moment wordt zelfs de kerk opgeknapt”, vertelt Ludo.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Ook hun woning die uit de 17de eeuw dateert, moest na de aankoop in 2006 flink onder handen genomen worden. “De prijs bedroeg slechts 55.000 euro. Dan mag je niet te veel verwachten”, lacht Ludo. “Het was eigenlijk niet veel meer dan een krot. We braken het af en bouwden het nadien volledig herop, want aan het uitzicht van de straat mocht niet geraakt worden. En we moesten het ook aardbevingsbestendig maken. Dat is de reden waarom ons zwembad verankerd zit in de oude stadsmuur die over ons perceel loopt.”

Het zwembad is het enige in een beschermd dorp in heel Italië. Uniek en dat is het uitzicht achteraan evenzeer. “We kunnen uren kijken naar het groene en heuvelachtige landschap dat kilometers ver reikt. Het is een lappendeken dat er elk seizoen anders uitziet. Voor ons is de zonsondergang nergens anders ter wereld zo mooi als hier. Met zo’n decor kost tot rust komen geen enkele moeite.”

Meer lezen of hier met vakantie kopen? Het volledige artikel staat vandaag in de weekendkrant en in onze Pluszone.

23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Philippe Schotte

    Waar is de dichtsbijzijnde dokter , ziekenhuis , winkel , postkantoor , benzinestation ,taxi in geval van nood en ga zo maar verder . Ja het zicht is inderdaad zeer mooi !

  • Remus Bogaert

    Ik wil de sfeer niet verpesten ,het is hen gegund maar ik heb 1 opmerking: Tot ze ziek worden .... dan kan men niet snel terug in België zijn en is Italië ineens niet meer goed,de kosten zijn voor onze sociale zekerheid.

Lees meer