Tom en Isabelle kochten een nieuwbouw in een verkaveling in Portugal.
Eddy Vangroenderbeek Tom en Isabelle kochten een nieuwbouw in een verkaveling in Portugal.

WOONVIDEO. Modern en veel licht: nieuwbouw in Portugal is perfecte stekje voor dit koppel

Meer dan 200.000 Belgen hebben een tweede verblijf in het buitenland en deze zomer gaan we elk weekend bij een van hen op bezoek. Tom en Isabelle kochten een nieuwbouw in een verkaveling in Portugal.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“We kenden de streek niet en wisten helemaal niet waar we ons aan mochten verwachten, maar toch waagden we het erop”, vertelt het koppel. Vanuit Lissabon ging het met de wagen zo’n uurtje richting het noorden, naar een regio met veel Unesco Werelderfgoed en stranden waar je niet moet dringen voor een plekje in de zon.

“Het viel ons op hoe groen en gevarieerd het landschap was. Ook toen we bij deze verkaveling aankwamen, waren we onder de indruk. Ik belde onmiddellijk naar m’n bank en een paar minuten later was de deal beklonken”, lacht Tom.

Zes maanden later was het huis klaar en stond de verhuiswagen voor de deur. “Omdat we de taal niet kenden, kochten we bijna onze volledige inboedel bij een Ikea in België. Daarna lieten we alles wat pimpen door een plaatselijke interieurarchitect.”

Het koppel probeert elke maand één keer naar Portugal te komen. “De energieboost die we hier krijgen, werkt in België nog lang door. Het bevalt ons zelfs zo erg dat we op een dag misschien wel emigreren.”

Een vrijstaande woning als deze, met drie slaapkamers, twee badkamers, garage en zwembad heb je al vanaf 220.000 euro.

Meer lezen? Het volledige artikel staat vandaag in de weekendkrant en in onze Pluszone.

18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dirk Peeters

    "Dromen zijn bedrog, maar als ik wakker wordt, dan droom ik nog". Waar moet ik zijn om te beginnen consumeren. Heb nog een paar honderdduizend EUR in mijn schuif rondslingeren :-)

  • Albert De Vries

    @jos beverke, de Spaanse fiscus is veel actiever dan de Belgische, zwart verhuren is daar met vuur spelen. En in België moet je geen belasting betalen op de verhuur, een verhuurder in België moet dat ook niet. @Jan hertogs, bezin eer je begint en dan is "naar daar gaan" gewoon thuiskomen

Lees meer