Interieur met betaalbare kunst.
Eddy Vangroenderbeek Interieur met betaalbare kunst.

WOONVIDEO. Pimp je interieur met betaalbare kunst zoals Alexandra en Gregory

Toen Alexandra en Gregory deze villa van eind de jaren zestig in Wilrijk kochten, was hij al gerenoveerd. Voor het koppel hier met hun tweeling kwam wonen, gebeurde er wel nog één fundamentele ingreep: de keuken ging eruit en werd vervangen door een nieuwe met veel hout en marmer om mooi aan te sluiten bij wat er al was.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De natuurmaterialen geven het interieur een stijlvolle uitstraling, maar wat echt het verschil maakt, is de kunst. Het gaat om een aantal kleinere stukken, zoals een Chinese vaas of een Aziatische meditatiesteen in graniet, maar ook meer prominent aanwezige werken. Zo hangen in de zithoek twee creaties van Aiko Kubo, een Antwerpse met Japanse roots. “Voor we ze kochten, mochten we ze eens uitproberen om te kijken wat het effect zou zijn. Dat was heel fijn, want pas toen hij ze in ons interieur zag, was Gregory helemaal overtuigd.”

“Ik ben daar anders in”, zegt Alexandra. “Ofwel heb ik een klik ofwel niet. Zo was ik onmiddellijk verliefd op het werk van Paolo Ceribelli dat een plaatsje in de eetkamer kreeg. Het bestaat uit allemaal gekleurde soldaatjes die perfect symmetrisch op een wit doek gelijmd zijn. We vonden het tijdens een bezoek aan Affordable Art Fair, dat is een beurs waar alle werken tussen de 500 en 5.000 euro kosten. Het is een echte aanrader voor wie voor het eerst wil proeven van kunst.”

Meer lezen? Het volledige artikel staat vandaag in onze weekendkrant en in de Pluszone.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Freddy De Vos

    Voor een mooi huis, heb je al die kunstzinnige rommel niet nodig. Een eigen dosis creativiteit en motivatie is veel beter.

  • Ben Strubbe

    Helemaal niet slecht. Alleen jammer van de gordijnen. Die passen daar niet. En het is niet, Noël Dierickx, omdat een huis er kraaknet bijligt er niet in geleefd wordt. Ikzelf heb een grondig hekel aan een rommelig huis en vuil. Alles heeft zijn plaats.

Lees meer